Romanian Networking Event: o a treia ediție de succes

Inspirație, povești de viață, emoție și mult profesionalism… Câteva cuvinte ce pot descrie cea de-a treia ediție a Romanian Networking Event, care s-a desfășurat în acest an pe 2 iunie la Rotterdam, în cadrul Erasmus University. Spiritul tânăr al antreprenorilor români în Olanda s-a împletit cu succesul profesioniștilor și cu entuziasmul participanților, creând o după-amiază ca o adevărată poveste încărcată de profesionalism și strategii de dezvoltare, acoperind trei teme principale: turism, consultanță și start-up-uri. Nu a lipsit nici sesiunea de networking, în cadrul căreia invitații speciali și participanții au avut șansa să facă schimb de idei și experiențe.

4N3A3349

Evenimentul a debutat cu discursul doamnei  Andrea Teunissen, Consulul Onorific al României în Olanda, care a subliniat strânsele legături dintre cele două țări, atât la nivel istoric, cât și la nivel cultural, fiind un adevărat izvor de inspirație, legând cu un fir invizibil frumusețile țărilor. Împărtășind experiența sa în spațiul cultural olandez, discursul a reprezentat o adevărată lecție despre cum trebuie să privim România în oglindă cu Olanda.

4N3A3230

 

În continuare, domnul Jan Achtereekte, reprezentant al Deventer Municipality și fondator al NetSib Foundation ne-a descris cu entuziasm și bucurie frumoasele proiecte pe care fundația sa le-a întreprins și relațiile dintre Deventer și orașul Sibiu începute încă din 1989. Pe parcursul acestor peste 25 de ani s-au desfășurat o multitudine de evenimente culturale și sociale care au marcat această colaborare rezultând ca după 2007 cele două orașe să fie înfrățite.

4N3A3242

Povestea româno-olandeză a continuat cu prezentarea doamnei Camelia Adela Schrage-Simeoni fondatoare a CASS De Gouden Smaak, proiect ce are ca principal scop promovarea vinurilor, purtătoare de tradiție românească, în Olanda. Discursul dumneaei a inclus sfaturi din experiența personală, cu provocări și reușite, și a evidențiat drumul pe care un viitor antreprenor îl are de parcurs la începerea unei afaceri în Olanda.

4N3A3252

De asemenea,  un discurs emoționant a fost și cel al Alexandrei Alan, co-fondatoare a ScaiData, o platformă web cuprinzând data analytics, care a oferit puțin din rețeta fericirii, realizând că doar muncind în ceea ce sufletul se regăsește complet, se poate atinge împlinirea.

4N3A3263

Teodor Cătăniciu a adus în prim-plan proiectul său ambițios și plin de entuziasm și devotament a descris Restart Network, care reprezintă o rampă de lansare în societate pentru imigranți, aceștia putând sa învețe coding cu ajutorul acestei organizații. Suflul tânăr și plin de speranță al acestuia a deschis imaginația tuturor participanților orientați către a-și deschide un start-up.

4N3A3281

De asemenea, doamna Cătălina Negru ne-a evidențiat drumul sinuos în carieră, dar plin de reușite și regăsire profesională în proiectul RoExpert Consulting pe care l-a descris plenar. Aceasta a oferit o imagine de ansamblu a activității în domeniul de consultanță referitoare la managementul proiectelor și accesul pe noi piețe a noilor întreprinzători.

4N3A3303

Emoția a atins sufletele tuturor prin vorbele calde ale Laviniei Tănase, creatoarea Cakes’N Buttons, ce a îmbinat iubirea pentru frumos și talentul pentru a aduce în Haga mai mult decât o cofetărie, ci o poveste a prăjiturilor sale.

4N3A3311

La finalul evenimentului, domnul Cristian Mateescu, Șeful Biroului de Promovare Economică și Comercială din cadrul Ambasadei României în Olanda, a încheiat prin a ne oferi o prezentare despre oportunitățile pe care mediul de afaceri din România îl oferă in contextul sprijinului oferit de Guvernul României pe segmentul start-up-uri, prin programul “Start-up Nation”.

4N3A3323

Le mulțumim speaker-ilor care ne-au onorat cu prezența în cadrul celei de-a treia ediții Romanian Networking Event, transformând-o într-una de succes. Totodată, suntem recunoscători Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos pentru încrederea și sprijinul acordat în permanență și tuturor partenerilor care și-au adus contribuția la reușita evenimentului. Mulțumim sponsorilor noștri, DCypher Media și CASS de Gouden Smaak care au sprijinit succesul acestei ediții a Romanian Networking Event.

 

Mulțumirile noastre se îndreaptă și către participanți care au îmbogățit prin experiențele personale evenimentul. Iar nu în ultimul rând, mulțumim echipei LSRS Olanda care cu dedicație și pasiune a organizat acest eveniment de succes.

18947200_10154657820753441_1849555270_o

Cu nerăbdare și entuziasm, echipa LSRS Olanda vă așteaptă în 2018 la a patra ediție Romanian Networking Event. Stay tuned!

4N3A3352

4N3A3373

4N3A3254

4N3A3359

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *