Vizita delegației LSRS Olanda la Deventer

Joi, 8 iunie, reprezentanții filialei LSRS Olanda au participat la două evenimente organizate în Deventer.

Antonia Olar-Pop și Luca Badea au participat în prima jumătate a zilei la o întâlnire cu reprezentanți ai Biroului Internațional al Saxion University of Applied Sciences. În cadrul acestei întâlniri, a fost prezentată universitatea Saxion, cu peste 27.000 de studenți, în 4 mari campusuri universitare în estul Olandei. Mai apoi, a fost prezentată Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Olanda, iar ulterior, într-un cadru deschis de discuție, s-a explorat posibilitatea unui parteneriat pe termen lung între Saxion University of Applied Sciences și LSRS Olanda.

Participanții la această discuție au fost Chris van den Borne – Director Saxion International Office (SIO), Solange Panayotopoulos – Project manager SIO, Marloes Heering – Recruitment Officer SIO, Ioana Miu – Student Ambasador la Saxion, Simona Maria Tudor – studentă la Saxion, Miruna Andreea Marin – studentă la Saxion, Nicoleta Mituț – Manager International Affairs Deventer Municipality și Jan Achtereekte – Chairman NetSib Foundation.

Echipa noastră este recunoscătoare dnei Nicoleta Mituț și dlui Jan Achtereekte pentru organizarea acestei întâlniri și pentru această posibilitate de a discuta cu reprezentații SIO.

 collagePhoto-credits: Simona Maria Tudor (via NetSib Foundation)

 

În a doua parte a zilei, Lorena Lazăr li s-a alăturat Antoniei și lui Luca, iar cei trei reprezentanți ai LSRS Olanda au participat la evenimentul de networking „Doing Business with Romania”, organizat de către municipalitatea Deventer și Fundația NetSib, în colaborare cu SME Deventer, Ambasada României, Dutch Romanian Network și LSRS Olanda. Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai comunității românești, ai comunității academice din Olanda, delegați ai Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos și reprezentanți ai companiilor care activează în Olanda și România

În cadrul acestui eveniment, care a descris diferite aspecte ale afacerilor în România, de la diferențele culturale, la cele economice, LSRS Olanda a prezentat „The students of today, the businessmen and women of tomorrow”. Prezentarea realizată de echipa noastră a expus motivele pentru care studenții români aleg Olanda ca destinație de studiu și care e motivația acestora pentru a se întoarce în România după finalizarea studiilor.

Am fost onorați să participăm la acest eveniment și la discuțiile interesante care au avut loc pe parcursul acestuia. Le suntem recunoscători dnei Nicoletei Mituț (Manager International Affais la municipalitatea Deventer) și dlui Jan Achtereekte (Chiarman al Fundației NetSib) și le mulțumim pentru invitație!

 collage2Photo-credits: Simona Maria Tudor (via NetSib Foundation)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *